Vragen en antwoorden

     
 

Hebt ge voor ons een brandenden vraegh,
Wij beantwoorden deez’ hier dan graegh.

 
     
     
Neemt u ook tuinkabouters aan?    T uinkabouters zijn ordinaire, simpele lieden waarmee wij van KIN niets van doen wensen te hebben. Zij behoren tot het laagste onderdeel van de kabouterwereld. Ze staan dag en nacht in de tuin maar in principe voeren ze er niets uit. AlsKleine Boodschap -|- tekening: Anton Pieck - Edits: Het WWCW 2002 u in het bezit bent van een tuinkabouter zult u kunnen bevestigen dat uw gras nooit gemaaid wordt, dat uw bloemen niet bewaterd worden en dat uw heg slechts zelden geknipt wordt. Hoe goedlachs ze ook mogen zijn, tuinkabouters doen onze goede zaak geen eer aan en wij verlangen met deze lieden niets van doen te hebben.
     

     
Ik heb altijd moeite met het verschil tussen een dwerg en een kabouter, wat is dat nu eigenlijk?
 
Kabouter met taart -|- tekening: Anton Pieck - Edits: Het WWCW 2002
   O

m te beginnen zijn dwergen vaak enkele koppen groter dan kabouters. Ook zijn dwergen veel onverzorgder dan kabouters. Ze hebben vaak lelijke en vieze baarden en hun kleren zijn meestal oud en ongewassen. Maar naast dit duidelijk zichtbare verschil zijn er nog veel meer minder duidelijk zichtbare mentaliteitsverschillen. Kabouters zijn nette en beschaafde lieden, die de mensen op velerlei manieren willen helpen. Dwergen zijn lomp en ze hebben enkel oog voor materieel bezit. Ze leven net als kabouters bij voorkeur onder de grond, maar ze wonen wel vaak veel dieper dan kabouters, die over het algemeen toch dicht tegen de oppervlakte leven. Dwergen missen de enorme eerbied voor de natuur waar wij kabouters ons hoofd zo vol van hebben zitten. Vooral dat laatste is de reden dat kabouters vaak onenigheid hebben met dwergen. Dwergen zijn onbeschoft, onpersoonlijk en vies. Ze zijn vervelend en ze luisteren niet. U kunt maar beter kabouters te vriend houden.

     

     
Promoot u uw activiteiten ook op de televisie?    A

ls rasechte kabouter heb ik een hekel aan alles wat met techniek te maken heeft. Zo is het en zo zou het eigenlijk voor alle kabouters moeten zijn. Maar niet alle kabouters schuwen dat wat uitgezonden wordt op dit medium. Mijn neef David de Kabouter, een uiterst arrogante en egocentrische kabouter, heeft een tijd geleden toestemming verleend om zijn sterk opgeblazen en overdreven sentimentele avonturen op de televisie uit te laten zenden. Ik heb geen van de afleveringen gezien, maar ik weet er genoeg van om te weten hoe David zichzelf en ons als kabouters heeft afgeschilderd. Het was een uiterst walgelijke vertoning die mij nog steeds slapeloze nachten bezorgt.

     


Kabouters met knapzak -|- tekening: Anton Pieck - Edits: Het WWCW 2002


     
K
abouters zien er allemaal hetzelfde uit, hoe kunnen jullie elkaar uit elkaar houden?
   Wat een ontzettend bevooroordeelde mening is dit! Kabouters lijken net zoveel op elkaar als een framboos op een braam lijkt. Nee, wij kabouters hebben geen problemen om elkander te onderscheiden! Wij hebben wel problemen met mensen die zulke dingen denken. Van die mensen die denken dat wij allemaal een lange witte baard hebben en een rood puntmutsje dragen. Er zijn er immers ook bij die een blauwe puntmuts hebben en een bruine of rode baard is niet zeldzaam. Dat u, beste vragensteller, problemen heeft aan uw ogen vind ik betreurenswaardig, maar ga daar niet voor naar mij. Bezoek liever een oogarts.
     

     
ebt u ooit overwogen om met KIN -en haar doelstellingen- de landelijke politiek in te gaan?    Kabouter bij kasteel Doornroosje -|- tekening: Anton Pieck - Edits: Het WWCW 2002n het verleden is dit vraagstuk meerdere malen ter sprake gekomen en ik vind dit dan ook een goede vraag. Het probleem is echter dat politici maar saaie mensen zijn die alleen die dingen zien die zij willen zien. Kabouters passen niet in een wereld waarin vergaderd wordt en waarin belangrijke, maar ook saaie dingen besproken worden. Daarnaast leveren veel overheidsgebouwen ons mobiele problemen op. De trappen zijn te steil en ook het kantoormeubilair is uiterst ongeschikt voor een kabouter. Daarom hebben wij besloten KIN voorlopig nog niet de politiek in te laten gaan. Wanneer de stichting meer naamsbekendheid heeft gekregen kunnen we altijd nog overwegen om stappen te doen in de politieke richting.

Sprookjesbos silhouet -|- tekening: Anton Pieck - Edits: Het WWCW 2002

 

KIN / WWCW 2002